divendres, 18 de febrer de 2011

Arròs amb galeres


Aquesta recepta és de la Ruscalleda i com en moltes de les seves receptes, acostuma ha haver-hi algún detall empipador. En aquest cas és el de pelar les galeres. No és senzill però val la pena intentar-ho ja que l'arròs queda delicios. Als més neguitosos però, els hi recomanaria que fessin l'arròs sense pelar les galeres ja que reconec que s'ha de tenir paciència, i al cap i a la fi, tampoc crec que el sabor de l'arròs canvií gaire.

Ingredients:
30 galeres
200 g de ceba picada fina
1 tomàquet
50 ml de xerès sec
400 g d'arròs bomba
50 g de pebrot verd
50 g de pebrot vermell
1 gra d'all
pebre vermell
pebre negre
sal
oli d'oliva verge

Preparació:
Posar les galeres planes i congelar-les 30 minuts. Amb unes tisores obrir les galeres per sobre i per sota com
un tall en canal i retirar les closques punxegudes. Reservar les galeres a la nevera i les closques i els caps per
preparar el brou de l'arròs. Posar a sofregir la ceba amb oli, afegir-hi el tomàquet. Un cop sofregit a l'olla les
closques i els caps de les galeres. Salpebrar-ho, afegir una punta de pebre vermell i el xerès, deixar-ho coure tot junt
2 minuts i afegir-hi 2 l d'aigua bullent. Deixar-ho bullir 20 minuts. Colar-ho i reservar.
Posar en una cassola un fil d'oli, sofregir els pebrots només 2 minuts, afegir-hi l'all picat i l'arròs. Tirar el brou
de la galera ben calent i coure-ho 10 minuts. Afegir les cues de les galeres, repartir-ho per sobre la cassola i deixar-ho
coure 5 minuts més. Retirar la cassola del foc, tapar-ho 2 minuts i ja esta l'arròs llest per menjar..

2 comentaris:

Pariseru ha dit...

Sublim!

Anònim ha dit...

En Pariseru torna ha tenir raó, aquest arròs estava per llepar-se els dits.
Marta