dimarts, 16 de març de 2010

Carquinyolis

Ingredients:
250 g de farina
100 g de sucre fi
2 ous
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta de sucre avainillat
100 g d’ametlles crues sense pelar
Unes gotes d’anís

Preparació:
Separar la clara d’un dels ous i muntar-la a punt de neu.
Posar en un recipient l’altre ou, la meitat del rovell reservat i les dues classes de sucre i batre-ho fins que quedi escumós. Afegir-hi suaument la clara muntada. Posar-hi la farina (reservant-ne dues cullerades) i el llevat i finalment afegir-hi les ametlles i l’anis. Unir-ho tot ben bé i, d’aquesta pasta, fer-ne dues parts iguals.
Enfarinar el taulell amb la farina reservada i, amb la pasta preparada, fer-ne dues tires arrodonides no massa gruixudes i col.locar-les al damunt d’una llauna d’anar al forn, prèviament untada am oli o margarina.
Amb el mig rovell restant barrejat amb una cullerada d’aigua, pintar tot el damunt de les tires.Posar la llauna al forn a temperatura mitja i coure-ho durant aproximadament 30 minuts.
Treure la llauna del forn i tot seguit tallar amb ganivet de sertra les tires a trossos del gruix d’un centímetre.
Tornar a posar els carquinyolis al forn a temperatura forta durant uns moments.


La recepta de la crema catalana la trobareu al apartat Postres: Crema de Sant Josep.