dimarts, 23 de març de 2010

Tarta tatin de formatge de cabra i ceba vermella caramel·litzada

Ingredients:
1 lamina de pasta de full
1,5 kg de cebes vermelles o de figueres
50 g de sucre
Un rajolinet de vi blanc
Sal i pebre
Oli de gira-sol
6 rodanxes de formatge de cabra de I cm de gruix
Reducció de módena
Preparació:

Per caramel.litzar la ceba:
Tallar la ceba en juliana fina i posar-la en una cassola amb una mica d’oli, la sal i el sucre, i coure lentament fins que desaparegui el suc i es caramel·litzi.
Per la tarta tartin:
Pre-calentar el forn de dalt a baix a 210 graus.
Tallar la pasta de full en un diàmetre una mica superior al del motllo que farem servir. Untar l’interior de cada motllo amb una mica d’ oli i omplir 1/3 amb la ceba. A continuació posar el tall de formatge al damunt i tapar amb els cercles de pasta de full enfonsant la part del centre fins que quedi ben tapat.
Introduir els motllos al forn fins que la pasta de full pugi i estigui de color daurat.
Desemmotllar-los tallant l’alumini i servir-ho decorant-los amb rúccula regada amb la reducció de vinagre de módena balsàmic.
Un altre possibilitat es substituir el formatge per bacallà cru.

1 comentari:

Pariserus ha dit...

DIFÍCIL DE TROBAR EN UN ALTRE INDRET QUELCOM TANT BÓ...