dimarts, 13 d’abril del 2010

Cassola de cigrons amb espinacs i comí (“Potaje andaluz” com deia l’avia Mädi)

Ingredients per 6 persones
1.200 g de cigrons cuits
1 kg d’espinacs frescos
1 ceba grossa
3 alls
2 tomàquets grossos
1 llesca de pa de pagès

 3 o 4 ametlles i avellanes
1 cullera de comi en gra
Unes gotes de vinagre

Oli d'oliva verge
Sal i pebre

1 got d'aigua

Preparació:
Tallar la ceba a tires i fregir-les amb oli. Escalivar els alls i torrar la llesca de pa en una paella amb una mica d'oli. Un cop fregit posar-hi unes gotes de vinagre. En el mateix oli fregir els tomàquets tallats per la meitat i retirar-los. Escaldar els espinacs i escórrer-les.
Barrejar els cigrons amb la ceba, incorporar-hi els espinacs i triturar els alls, els tomàquets, el pa, les ametlles i avellanes 
amb el pimer. Afegir la salsa a la cassola juntament amb l'aigua i deixar-ho coure una estona tot junt, condimentar amb el comí i rectificar amb sal i pebre.

1 comentari:

Pariserus ha dit...

Mític Potaje Andaluz el que feia l'àvia...
Àvia, mai t'oblidaré.