dimarts, 13 d’abril del 2010

Lioneses de crema i de nata amb maduixes



Ingredients per la pasta choux:
250 ml d’aigua
125 g de farina
70 g de mantega
Una tira de pell de llimona
3 ous i una clara
Un pessic de sal

Preparació:

En un cassó posar a bullir l’aigua, la mantega, la sal i la pell de llimona.
Fora del foc, afegir-hi la farina ràpidament d’una sola vegada. Barrejar-ho tot bé, tornar el cassó al foc sense deixar de remenar vivament, coure-ho fins que la pasta brilli. Deixar reposar la pasta fins que estigui tèbia.
Afegir-hi un ou i remenar-ho vigorosament fins que estigui ben absorbit. Repetir l’operació amb els 2 ous restants i la clara.
Omplir una manega pastissera amb broquet rissat gros i formar uns muntets de uns 3 cm de base separats entre si (doblen el seu volum) damunt d’una placa de forn untada. (amb aquesta quantitat de pasta choux surten unes 42 lioneses)
Coure al forn a temperatura forta de 250 graus durant uns 10 minuts. Baixar la temperatura a 180 graus i continuar la cocció durant 20 minuts més. Per cap motiu s’ha de obrir el forn mentre les lioneses s’hi estiguin coent.
Un cop cuites es deixen refredar completament, obrint-les per un costat i farcir-les, la meitat amb crema i l’altre meitat amb nata i trossets de maduixa. Al final empolvorar-les amb sucre lustre.

Crema pastissera
Ingredients:

250 ml de llet
1 ou
1 rovell
100 g de sucre
2 cullerades de maicena
1 tria de pell de llimona
4 cm d’un canyó de canyella
1 culleradeta de mantega

Preparació:

Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Treballar l’ou i el rovell amb el sucre i la maicena, abocar la llet calenta damunt de la barreja i coure-ho sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull. Fora del foc afegir-hi la mantega i remenar fins que es vegi la crema ben fina.

Per farcir les lioneses de nata i maduixa :
300 ml de nata muntada ensucrada
200 g de maduixes a trossets petits i ensucrades
Omplir les lioneses amb l’ajut de la manega i posar al mig les maduixes a trossets.

1 comentari:

Pariserus ha dit...

Boníssimes! en honor a l'Olympique Lyonnais!! :)