dimarts, 25 de maig de 2010

Pebrots del “Piquillo” amb rap i gambes

Ingredients:
300 g de rap
2 pots de pebrots del “piquillo” (35 a 38 unitats)
1 o 2 cebes
3 pastanagues
300 g de gambes fresques amb cap (mitjanes)
250 o 300 ml de crema de llet
1 copa petita de coñac
Formatge parmesà per gratinar
Sal
La salsa
Pelar les gambes, fregir les pells i els caps de les gambes i flamejar-ho amb el conyac. Tirar-hi la crema de llet per sobre. Mentres fa la “xup-xup” aixafar-ho a fi que surtin tots els sucs i deixar-ho bullir 1 o 2 minuts. Tot seguit, posar-hi 1 o 2 pebrots (que s’hagin trencat), passar-ho pel colador xinès i reservar.
El peix
Fregir les cues de les gambes i el rap, tallar-ho a trossos petits i reservar.
A continuació fer un sofregit de ceba i pastanaga, barrejar-ho amb el peix i amb un xic de salsa.
El platFarcir cada pebrot amb aquesta barreja. Posar-ho en una plata d’anar al forn. Tirar la salsa per sobre i cobrir-ho amb el formatge parmesà ratllat. Posar-ho al forn per gratinar.