dimarts, 18 de maig de 2010

Petxines de bacallà gratinades

Ingredients:
400 g de bacallà dessalat
1 ceba petita
1 porro
3 alls tendres
30 g de pinyons
30 g de mantega
2 cullerades rases de farina
250 ml de llet
1 fulla de llorer
50 g de panses
50 g de formatge ratllat
1 cullerada de mantega
Sal i pebre

Preparació:
Posar el bacallà en una cassola, cobrir amb aigua, afegir el llorer i deixar-lo al foc fins que bulli. Deixar refredar , escorre i esmicolar-lo en trossos petits.
Picar la ceba, sofregir-la amb la mantega, quan estigui tova, afegir els alls i el porro a rodanxes fines, salpebrar-ho lleugerament. Afegir-hi les panses i els pinyons, barrejar i afegir el bacallà junt amb la farina, remenar 2 minuts i afegir la llet. Quan estigui lligat i comenci espessir treure-ho del foc. Repartir la pasta sobre les petxines de pelegrí, empolvorar amb el formatge ratllat i una mica de mantega per sobre. Gratinar al forn i servir ben calent.

2 comentaris:

La mama ha dit...

Hola dones.

Aquesta recepta la feia la meva mare molt sovint i li sortia tan bona que, tot i ser jo una nena, me la menjava amb delit.

Tinc bacallà a l'espera de posar-lo en remull, així que ja se com acabarà guisat.

Una abraçada.

La mama ha dit...

Ah! Ho he recordat només enviar el missatge. Ella l'havia tret del llibre de l'Ignasi Riera "La teca", un llibre que em va regalar i que em va ajudar molt els primers anys de cuinera.