dimarts, 29 de juny del 2010

Caneló d'alberginies

Recepta propossada per el Mey Hoffmann a TV3

Ingredients:
4 albergínies mitjanes
oli d'oliva
Per al farcit:
1 cullerada d'oli d'oliva
200 g de ceba
1 all laminat
300 g de tomàquet
100 g de pebrots escalivats tallats finament
100 g d'albergínia feta al forn
sal i pebre
Per a la tonyina confitada:
300 g de ventresca tallada a trossos
sal
oli de gira-sol
all, llorer, farigola i bitxo
1 culleradeta de vinagre de xerès
Per al pesto:
alfàbrega
julivert
aigua
pinyons
parmesà
oli
Per a la teula de parmesà:
15 g de parmesà ratllat
làmines de parmesà
flor de sal

Preparació:
En un cassó amb aigua freda deixeu coure la ventresca de tonyina ja salada. Quan arrenqui el bull, retireu la tonyina i poseu-la a confitar en un cassó amb oli de gira-sol, all, bitxo, farigola, llorer i vinagre de xerès, durant uns 10 minuts aproximadament a foc molt suau.
Mentrestant, peleu l'albergínia, talleu-la a làmines fines amb una mandolina, fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent sense que quedin cruixents i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer el farcit:
En un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all laminat, el tomàquet tallat a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi l'albergínia i el pebrot escalivat tot tallat a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més a foc suau. Quan ja estigui cuit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la tonyina esmicolada i remeneu-ho tot bé.
A continuació, poseu les làmines d'albergínia l'una al costat de l'altra, solapan-se una mica, cobriu-les amb el farcit, emboliqueu-ho fent un caneló i reserveu-ho.
Per fer el pesto:
poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert, els pinyons, el parmesà i una mica d'aigua i tritureu-ho tot amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli.
Per fer la teula de parmesà:
en una safata de forn, sobre un Silpat, poseu-hi el parmesà ratllat donant-li la forma que vulgueu, deixeu-lo coure al forn a 170 graus fins que quedi torrat i després enrotlleu-lo donant-li forma de teula. I ja per acabar, emplateu el caneló, poseu-hi unes làmines de parmesà a sobre, el pesto al costat i guarniu el plat amb la teula de parmesà i la flor de sal.
La tonyina confitada es pot sustituir per tonyina amb oli.

1 comentari:

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

mmmh, que bo,

ha de ser boniiissim aquest plat
:)

salutacions
http://recetastrucosytips.blogspot.com