dijous, 10 de juny del 2010

Pastis de mousse de cirera

Ingredients per el pa de pessic:
4 ous
150 g de sucre
1 púding de xocolata i afegint-hi farina fins arribar 150 g en total

En el cas de no trobar púding de xocolata, substituir-ho per 37 g de maicena i 20 g de cacau en pols o púding de vainilla i 20 g de cacau en pols.
Preparació:

Batre els ous i afegir els sucre fins que quedi una crema blanquinosa. Barrejar el púding de xocolata amb la farina, remenar-ho suaument amb la crema i posar –ho en un motlle. Coure-ho al forn durant uns 20 a 25 minuts a 180 graus.
Deixar-ho refredar I tallar-ho pel mig. L’altre meitat es pot congelar i fer servir per un altre pastis.
Ingredients per la mousse:
400 g de nata muntada o un brik de nata per muntar
500 ml de Quark
50 g de sucre
½ pot de melmelada de cireres (en el nostre cas feta a casa de les cireres de Salzadella)
6 fulles de gelatina
1 Tortenguss (ho trobareu en una botiga de productes alemanys a Sant Just o a la parada de la Encarna del mercat de Galvany). També el trobareu al Lidl. Són uns sobrets que posa "cobertura per a pastissos".
¼ de l de suc de suc de cireres o una altre fruita vermella.
Per preparar-lo heu de seguir les instruccions que indica el sobret.
Preparació de la mousse:
Muntar la nata amb els 50 g de sucre. Posar les fulles de gelatina en remull, quan estiguin toves desfer-les amb una mica de melmelada a foc lent. Barrejar el Quark, la crème fraiche, la melmelada i la gelatina fosa, afegir la nata muntada i posar-ho sobre el pa de pessic dintre d’un motllo desmuntable. Deixar-ho refredar unes hores a la nevera fins que quedi quallat. Desfer el Tortenguss amb una mica de suc de cireres, afegir-hi 1 cullerada de sucre, barrejar amb la resta del suc i posar-ho a coure a foc lent. Quan arrenqui el bull, treure-ho i deixar-ho refredar una mica. Posar-ho sobre la mousse procurant que tota la superfície quedi coberta. Deixar-ho refredar a la nevera i servir-ho fresc.