dimarts, 5 d’octubre del 2010

Albergínia confitada amb mel i salsa teriyaki

Aquesta recepta l'ha proposat la Dolors, que ahir va assistir a una clase magistral de cuina impartida per Julio José de l'escola de cuina Coquus.

Ingredients:
2 albergínies
1 gra d’all
50 ml de mel
20 ml de salsa teriyaki
20 ml de salsa de soja
Per la guarnició:
Tempura de llagostins (2 per persona)
1 bossa de canonges

Per la salsa vinagreta:
60 ml d’oli d’oliva
20 ml de vinagre
1 cullerada sopera de melmelada de llimona o de taronja amb gingebre


Preparació:
Tallar les albergínies a daus, saltejar-les a foc viu junt amb el gra d’all tallat petit i un raig d’oli fins que estiguin cuites. Retirar-les. En l’oli sobrant afegir-hi la mel, la soja i el teriyaki, deixar-ho reduir una mica i tornar a incorporar l’alberginia. Coure-ho tot junt fins que quedi caramel·litzat.
Muntar el plat posant l’albergína amb l’ajuda d’una anella i decorar amb els llagostins i els canonges regat amb la salsa vinagreta.