dijous, 14 d’octubre de 2010

Lasanya de bledes, porros i pebrot

Ingredients:
1 paquet de lasanya
500 g de bledes
1 porro
1 pebrot vermell escalivat
1 pastanaga
1 ceba gran
200 g de xampinyons
2 tomàquets petits
1 fulla d’orenga
50 g de parmesà ratllat
Oli d’oliva
500 ml salsa de beixamel

Preparació:
Posar en remull les plaques de pasta.


Sofregir la ceba tallada a juliana, quan estigui transparent retirar la meitat i barrejar-la amb la pastanaga tallada a juliana fina, salpebrar i deixar-ho coure tot junt 8 minuts. Retirar-ho.
Tallar els xampinyons a lamines, salpebrar, tallar el porro a mitges llunes, sofregir-lo i quan estigui transparent afegir-hi les bledes tallades petites, ofegar-ho uns 5 minuts i incorporar els xampinyons.
Amb l'altre meitat de les cebes, afegir-hi el pebrot escalivat a tiretes. Reservar.


Tallar el tomàquet a rodanxes i amanir-ho amb sal, pebre, oli i orenga.
Secar les plaques de lasanya i posar-les sobre una placa de forn intercalant els tres farcits, cobri-ho amb la beixamel, col·locar unes rodanxes de tomàquet al damunt i el formatge. Gratinar-ho al forn a 180 graus uns minuts.