dimarts, 2 de novembre de 2010

Albergínies farcides

Ingredients:
½ albergínia per cap (segons el tamany)
1 ceba mitjana
2 alls
1 pebrot vermell petit
1 pastanaga
1 porro
2 tomàquets
150 g de bolets barrejats
250 g de carn picada de vedella i porc
1 fulla de llorer

una rameta de farigola
1/2 got de vi blanc
Sal i pebre
100 g formatge ratllat

Preparació:
Rentar i punxar les albergínies, embolicar-les en un paper vegetal i ficar-les al microones a màxima potencia durant uns 10 minuts. Una vegada fetes, partir-les per la meitat i buidar-les amb una cullera, picar la polpa i reservar-la.
Tallar les verdures a daus petits i sofregir la ceba, l’all, el porro, la pastanaga, el pebrot, la branqueta de farigola i la fulla de llorer amb una mica d’oli.
Quan estigui quasi cuit afegir-hi el tomàquet i salpebrar. 
Fer-ho coure durant uns 10 minuts, afegir la carn picada, els bolets, el vi blanc i al final afegir-hi la polpa de les albergínies. Deixar-ho coure tot junt durant uns 10 minuts més. Salar les les albergínies i farcir-les, cobrir-les amb el formatge i gratinar-ho.