dimarts, 16 de novembre de 2010

Amanida de xampinyons amb vinagreta fosca

Ingredients:
250 g de xampinyons frescos
1 manat de rúcula
1 manat de canonges
1 manat de cebes tendres
6 raves
100 g de botifarra negre
100 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml de vinagre de xeres
30 g de sucre moreno de canya
5 g de mostassa de grà
Sal i pebre negre

Preparació:
Pelar les cebes i tallar-les a juliana fina. Posar-les en un bol amb el vinagre i el sucre. Deixar-les marinar 15 minuts.
Posar la rúcula i les canonges en un bol. Tallar els xampinyons a làmines i barrejar-les amb les fulles verdes. Escórrer la ceba de la marinada, reservar el suc i afegir la ceba amb la resta de vegetals. Repartir també els raves tallats a grills. Tallar la meitat de la botifarra negre a daus molt petits i posar-la al bol.
Triturar la vinagreta posant el suc de la marinada de la ceba, l’oli, la mostassa i l’altre meitat de la botifarra tallada fina. Rectifar de sal i pebre. Servir l'amanida barrejant tots els ingredients amb la vinagreta.