dimarts, 16 de novembre de 2010

Guisat de llenties amb verdures

Ingredients:
250 g de llenties
Aigua mineral per bullir
1 ceba picada fina
1 porro picat fi
1 tomàquet ratllat i sense grans
1 polpa de una nyora remullada
1 nap tallat a bastonets
Oli d’oliva i pebre negre


Preparació:
Bullir les llenties a foc lent durant 30 minuts. En una cassola fonda sofregir la ceba amb un raig d’oli durant 15 minuts. Afegir el porro al sofregit i continuar la cocció 10 minuts més. Salpebrar al gust, tirar el tomàquet, la polpa de nyora i deixar coure els sofregit 5 minuts més. Escorre les llenties, afegir-les a la cassola, posar un cullerot del brou de la cocció del llegum i coure-ho 3 minuts més. Rectificar de sal i pebre. Tallar el nap a bastonets i fregir-los amb oli d’oliva i posar-los demunt de les llenties abans de servir-les.