dimarts, 5 d’abril de 2011

Lluç amb espinacs i gambes



Ingredients:
1 suprema de lluç per persona
250 g de cuetes de gambes pelades i cuites
200 g de patates
150 g d espinacs
1 llimona
1 gra d’all
20 g de parmesà ratllat
1 ceba
3 cullerades de brou de verdura
oli d’oliva extra verge
sal i pebre
Preparació:
Rentar els espinacs, pelar i filetejar la ceba i el gra d’all. Sofregir la ceba i l’all amb 2 cullerades d’oli d’oliva durant 6 minuts. Afegir-hi els espinacs i saltejar-ho 3 minuts més. Salpebrar i reservar. Tallar a julienne la pell de llimona i escaldar-la 4 minuts.
Triturar les gambes amb unes gotes de llimona. Pelar les patates i tallar-les molt fines.
Repartir els espinacs sobre una plata de forn, col·locar-ho damunt les supremes de lluç salpebrades, repartir les gambes triturades sobre el lluç i col·locar les patates en forma d’escames al damunt. Salpebrar i empolvorar amb el formatge ratllat. Regar amb una miqueta d’oli i ficar-ho al forn preescalfat a 200 graus durant 10 minuts.