dimarts, 17 de maig de 2011

Tartaleta de pa de pessic amb coulis de maduixa i gelat de xocolata

Ingredients per el pa de pessic:
3 ous
3 cullerades d’aigua calenta
150 g de sucre
150 g d’ametlla
50 g de fècula de patata o Maizena

Ingredients:
500 g de maduixes
2 cullerades de sucre
1 cullerada de suc de llimona
1 terrina de gelat de xocolata

Preparació pel pa de pessic:
Batre les clares a punt de neu. Muntar els rovells amb l’aigua calenta i el sucre fins que blanquegi. Afegir-hi suaument les clares, l’ametlla molta i la fècula. Col·locar-ho en una motllo rectangular i coure-ho al forn a 180 graus de 15 a 20 minuts. Deixar-ho refredar i tallar el pa de pessic en 4 o 5 porcions a quadrats.
Preparació plat:
Reservar algunes maduixes per decorar, i tallar la resta a trossets, ensucrar-les, afegir-hi el suc de llimona i coure-les fins que quedin com una melmelada. Deixar-ho refredar.
Cobrir els quadrets de pa de pessic amb el coulis de maduixa, posar a sobre una bola de gelat de xocolata i decorar-ho amb les maduixes tallades pel mig i una mica de coulis.