dimarts, 6 de setembre del 2011

Crema bavaresa amb culis de gerds

Ingredients:
1 baina de vainilla
240 ml de llet
125 g de sucre
7 fulles de gelatina
6 ous
600 g de nata
500 g de gerds
100 g de sucre lustre
1–2 culleres de Kirsch

Preparació:
Escalfar la llet a foc lent amb 2 cullerades de sucre i la polpa de la vainilla. Posar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Batre els rovells d’ou amb la resta del sucre. Treure la polpa de la llet i barrejar-la amb els rovells. Abocar-ho en una olla i escalfar la barreja remenant-la amb unes variles fins que la crema comenci a espessir sense deixar que bulli.
Treure-ho del foc, escórrer la gelatina i diluir-la dins la crema calenta, remenar-ho de tant en tant per què no es formi una pell.
Muntar la nata i quan la crema comenci a espessir afegir la nata muntada. Posar-ho tot dins un bol i deixar-ho refredar dins la nevera.
Per a la salsa, rentar els gerds i triturar-los. Passar-ho per un colador i afegir-hi el sucre lustre i el Kirsch.
Servir la crema junt amb la salsa.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Ha de quedar una copa boníssima, el contrast àcid dels gerds i la dolçor de la crema ha de ser deliciós.