dimarts, 4 d’octubre de 2011

Flam de ratafía




















Ingredients:
5 ous
500 ml de llet
200 ml de ratafía
80 g de sucre
2 cullerades per al sucre cremat

Preparació:
Fer el sucre cremat amb 2 cullerades de sucre, posar 1 cullerada a cada motlle de flam. Batre els ous amb 250 ml de llet freda. Posar la ratafía en un pot al foc i reduir-ho a la meitat. L’altre meitat de la llet barrejar-ho amb el sucre i posar-la a escalfar per que és desfagi el sucre, i tot seguit afegir-hi la ratafía. Ajuntar-ho tot amb la barreja d’ous, omplir els motllos de flam que tenim caramelitzats i coure-ho al forn al bany maria durant uns 30 minuts. Desmotllar-ho i decorar-ho amb ½ nou. Hem acompanyat aquest postre amb una coca de iougurt decorada amb figues tallades a láminies que les hem col.locades a mitja cocció de la coca.