dimarts, 29 de novembre del 2011

Lluç farcit de verduretas amb salsa de cava
































Ingredients:
1 lluç de 1200 g
2 pastanagues
1 porro
1 ceba
50 g de gambetes pelades
1 gotet de beixamel
4 cullerades de vi blanc
1 gra d’all
Unes fulles de rúcula
4 cullerades d’oli
Sal i pebre
Per la salsa al cava:
1 ceba
100 ml de cava
50 ml de nata liquida
2 cullerades de mantega
Preparació:
Treure les primeres capes del porro senceres, tallar-les a tires, escaldar-les 1 minut, passar-les per aigua freda i reservar-les.
Tallar el porro i la ceba a rodanxes i la pastanaga a tires fines. Passar-ho per la paella amb l’oli, saltejar-ho uns 10 minuts, afegir-hi el vi blanc, les gambetes i la salsa de beixamel.
Col·locar les tires del porro atravessant la plata d’anar al forn, col·locar damunt la meitat del lluç i repartir les verdures i les gambetes per sobre. Tapar amb l’altre meitat del lluç i lligar-ho amb les tires del porro fent un nus. Posar una mica d’oli a sobre, i coure-ho al forn pre-escalfat a 200 graus durant 15 minuts. Preparació de la salsa:
Picar la ceba i l’all, i sofregir-la a foc lent amb 2 cullerades de mantega durant 10 minuts. Afegir-hi el cava, pujar el foc i coure-ho durant 3 minuts més. Incorporar la nata liquida amb una mica de Maizena. Coure-ho 2 minuts més, salpebrar i decorar el plat amb unes fulles de rúcula.