dimarts, 6 de març de 2012

Cors de Carxofa amb brandada de bacallà


Ingredients:
12 carxofes tendres
Llimona, pebre, sal
2 tomàquets cirerols per persona
Ingredients per la brandada:
500 g de bacallà desalat
3 grans d’alls
100 g de nata líquida
200 ml d’oli d’oliva

Preparació:
Netegar les carxofes traient-ne les primeres fulles i el tronc. Treure el plomissol amb una cullera buidadora. Posar-les a coure amb aigua, el suc de mitja llimona i sal. Coure-les al dente, treure-les i posar-les rapidament amb aigua freda. Escórrer-les i farcir-les amb la brandada.
Fer com uns xips de carxofa, tallant-les amb una mandolina i fregir-les amb oli d'oliva fins que estiguin cruixents.
Buidar els tomàquets i farcir-los amb la brandada.
Preparació per la brandada feta amb la Thermomix:
Posar el bacallà en una cassola amb aigua freda i fer que arrenqui el bull. Apagar el foc, escórre'l i reservar. Posar 200 ml d’oli a la Thermomix , programar 5 minuts, a temperatura 100 graus, velocitat 1. Afegir-hi els 3 alls pelats amb la màquina en marxa i programar de nou 3 minuts, a temperatura 100, velocitat 5. Programar velocitat 6 i anar tirant en el vas poc a poc, alternant el bacallà i la nata, vigilant que al posar la nata no esquitxi. Quan s’hagin acabat el bacallà i la nata, remoure-ho amb l’ajut de la espátula fins obtenir una pasta homogènia, aumentant durant uns segons la velocitat a 8.