dimarts, 6 de març de 2012

Llom de porc farcit amb olives


Ingredients:
600 g de llom de porc sencer
10 olives negres sense pinyol
10 olives verdes sense pinyol
100 g de pebrots escalivats
1 cullerada de mostassa
200 ml de cava
1 culleradeta de Maizena
Sal i pebre
Oli d’oliva
Preparació:
Demanar al carnisser que obri el llom per farcir-lo. Salpebrar-lo i untar-lo amb la mostassa per les dues bandes. Cobrir-lo amb els pebrots tallats a tires, repartir les olives partides per la meitat, tancar el llom i lligar-lo. Col.locar-lo en una plata d’anar al forn, regat amb oli d’oliva i coure-ho en el forn pre-escalfat a 250 graus durant 5 minuts. Baixar la temperatura a 200 graus i coure-ho 45 minuts més. A mitja cocció regar-lo amb el cava. Col.lar el suc de la cocció i afegir-hi 1 culleradeta de Maizena desfeta amb ½ got d’aigua. Coure-ho a foc mitjà fins que la salsa quedi espessa. Treure el fil del llom i tallar-lo a rodanxes no molt fines i servir-lo amb la salsa ben calenta.