dimarts, 6 de març del 2012

Panna cotta amb peres al cava rosat


Ingredients:
200 ml de nata líquida
50 ml de llet
60 g de sucre
1 beina de vainilla
2 fulles de gelatina
Per les peres al cava rosat:
4 peres Conference
130 g de sucre
200 ml de cava rosat
100 ml d’aigua
1 branqueta de canyella

Preparació:
Pelar les peres i partir-les per la meitat, treure’ls-hi el cor. Col.locar-les en una cassola amb el cava, l’aigua, el sucre i la canyella. Coure-ho durant 35 minuts a foc lent. Deixar refredar la fruita amb l'almívar de cocció.
Preparació de la panna cotta:
Posar la gelatina durant 5 minuts en aigua freda. Fer un tall a la beina de vainilla, rascar per dintre per treure les llavors i posar-ho junt amb la beina en un cassó, afegir la nata, la llet i el sucre i calentar-ho sense que bulli fins que el sucre s’hagi dissolt. Retirar i tapar. Treure la beina, calentar unes cullerades de la barreja de la nata, afegir-hi la gelatina escorreguda i remenar fins que es dissolgui. Incorporar-ho a la preparació anterior. Remenar i repartir-ho en copes o gots. Deixar-ho a la nevera durant 6 hores fins que la crema qualli. Es millor fer-ho el dia abans. Decorar amb els daus i un quart de pera i afegir-hi unes cullerades de l'almívar.