dijous, 14 de juny de 2012

Massini


Ingredients pel pa de pessic:
5 ous
150 g de sucre 
150 g de farina
1 cullerada de llevat
1 motllo de 24 a 25 cm
Ingredients per la nata:
350 ml de nata líquida
50 g de sucre fi
Ingredients per la trufa:
250 ml de nata líquida
25 g de sucre fi
1 cullerada grossa de cacao 
Ingredients la crema pastissera:
1 ou i 1 rovell
100 g de sucre
250 ml de llet
1 tira de pell de llimona
1 tros de canó de canyella
2 cullerades de Maizena
1 culleradeta de mantega
Preparació del pa de pessic:
Batre les clares a punt de neu amb el sucre. Afegir els rovells i continuar batent fins que quedin integrats. Finalment incorporeu-hi la farina tamisada juntament amb el llevat en forma de pluja, i aneu-ho  mesclant amb una espatula pastissera de baix cap a dalt. 
Batre els rovells amb la resta del sucre fins que dobli el volum i quedi d'un color perqué la massa no baixi. 
Posar-ho dintre el motllo untat amb mantega i farina i coure-ho al forn pre-escalfat entre 20 i 25 minuts a 180 graus.
Preparació de la nata muntada:
Muntar la nata amb una batedora i a mig muntar afegir-hi el sucre a poc a poc. 
Preparació de la trufa:
Muntar la nata i barregar-hi el sucre i la cullerada de cacau.
Preparació de la crema pastissera:
Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Treballar l'ou i el rovell amb el sucre i la Maizena. Abocar la llet calenta colada damunt de la barreja i tornar-ho a posar al foc sense deixar-ho de remenar fins que arrenqui el bull. Fora del foc afegir-hi la mantega i continuar remenant fins que es vegi la crema ben fina. Deixar-la refredar.
Muntatge:
Tallar el pa de pessic en tres capes. A sobre la primera capa poseu-hi la nata muntada, colocar un tros de pa de pessic i a sobre la trufa, colocar l'última capa de pa de pessic i cubrir-la amb la crema. Posar una mica de sucre per sobre i cremar-la amb una planxa calenta o un bufador.
Consell: és millor congelar-lo per que la trufa i la nata es conservin millor. Descongelar-lo 2 o 3 hores abans de servir-lo.