dijous, 14 de juny de 2012

Llom de porc a la sal amb culís vermell i compota de poma

Ingredients:
1 kg de llom de porc de 2 colors
pebres de diversos colors

herbes al gust (orenga, farigola, romaní)
1 kg de sal gruixuda
Ingredients pel culís vermell:
500 g de fruits vermells
2 cullerades  de sucre
100 ml d'aigua
Ingredients per la compota de poma:
1 kg de poma de Golden
2 cullerades de sucre
1 cullerada de canyella en pols
suc d'una llimona
50 ml d'aigua
Preparació del llom:
El dia abans untar el llom amb les herbes i el pebre, embolicar amb paper de film i guardar-ho a la nevera.
Abans de coure-ho cobrir la base de la safata de forn amb part de la sal gruixuda, posar a sobre el llom sense el paper film i cubrir-ho amb la resta de sal, humitejant-ho amb una mica d'aigua. 
Coure-ho al forn 25 minuts fins que comenci a escardar-se la sal.
Preparació del culís vermell:
Coure tots els ingredients fins que redueixi i passar-ho pel colador xinès.
Preparació de la compota de poma:
Tallar les pomes a quarts sense pelar, coure-les amb tots els ingredients durant 20 minuts i triturar-ho.
Servir el llom tallat finet acompanyat de la compota i el culís.