dijous, 11 d’octubre de 2012

Espagueti negre a la tinta de sèpia amb calamarcets

Ingredients:
400 g d'espagueti negre
700 g de calamarcets
400 g de tomàquets cherry
3 alls
1 got de vi blanc
julivert
alfàbrega fresca
orenga
50 g de crostons
sal i pebre
oli d'oliva
50 g de parmesà
Preparació:
Daurar 2 alls filetejats en una cassola amb oli calent.
Quan comencin agafar una mica de color afegir-hi els calamarcets nets i salpebrats, saltejar-los uns 3 minuts i posar-hi el vi blanc.
Un cop evaporat, afegir-hi les herbes aromàtiques i deixar-ho coure fins que estiguin tendres.  
Picar 1 all i el julivert, fer un tall als tomàquets i fregir-los sencers amb oli calent durant 3 minuts sense deixar de remenar.
Abaixar el foc i deixar-los coure uns 10 minuts fins que deixin anar el seu suc.
Barrejar l'all i el julivert amb els tomàquets i coure 1 minut més. 
Bullir la pasta amb abundant aigua fins que estigui al dente.
Escòrrer els espaguetis i barrejar-los amb els altres ingredients. Servir-ho amb parmesà.