dijous, 21 de febrer de 2013

Carxofes amb musclos a la vinagreta

Ingredients:
4 carxofes
1/2 llimona
1Kg de musclos
julivert
farina
1 grà d'all
oli d'oliva verge
Per la vinagreta:
1/4 de pebrot vermell
1/4 de pebrot vert
1/2 tomàquet
1 ceba tendre
sal i pebre
6 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades de vinagre de xerès
Preparació:
Esprimir la llimona i retirar la part groga de la pell. Netejar les carxofes  deixant només el cor i coure-les 10 minuts amb aigua amb una cullerada de farina, el julivert i el suc de la llimona. Escòrrer-les i tallar-les a quarts.
Netejar el musclos, escalfar 2 cullerades d'oli en una cassola juntrament amb l'all pelat i la pela de la llimona. Quan es comenci a dourar treure-ho del foc i deixar-ho refredar.
Afegir-hi els musclos tapar, deixar-los coure durant 4 minuts a foc fort i escòrre'ls.
Preparar la vinagreta tallant totes les verdures a dauets patits.
Emulsionar l'oli amb el vinagre, la sal i el pebre. Barrejar-ho amb les verdures. Repartir les carxofes i els musclos en 4 plats i servir-los amanits amb la vinegrata.