dimecres, 6 de febrer de 2013

Fricandó de vedella amb carxofes

Ingredients:
600g de llata de vedella tallada per fer fricandó
1 ceba
1 pastanaga
1 tomàquet
3 carxofes
farina
sal
oli d'oliva
1l d'aigua o brou
Per la picada:
1 grà d'all
6 ametlles torrades
julivert
un got de vi ranci
Preparació:
Salar i enfarinar la carn, fregir-la una mica pels dos costats amb l'oli i reservar-la.
En el mateix oli, sofregir la ceba tallada a dauets i la pastanaga ratllada. Quant estiguin casi cuites, afegir-hi el tomàquet ratllat i coure-ho tot junt fins que brilli. Afegir-hi l'aigua i deixar-ho bullir uns minuts més. Passar-ho pel colador xinès i incorparar la carn a la salsa.
Coure-ho tot junt a foc suau afegint-hi aigua de mica en mica a mesura que es vagi espessint la salsa, durant una hora aproximadament o fins que la carn estigui tendre.
Fregir les carxofes nètes i tallades a quarts i coure-les uns minuts més amb la carn.
Preparar la picada amb tots els ingredients, incorporar-la a la cassola i deixar-ho coure 10 minuts més.