dimecres, 27 de març de 2013

Arrós de bacallà amb ceps i botifarra negre

Ingredients:
100g d'arrós per persona
100g de bacallà esqueixat i salat
200g de llom de bacallà salat
100g de ceps (poden ser secs)
100g de botifarra negre
2 cebes de Figueres
1 gra d'all
1 i 1/2 l de fumet de bacallà (Bullir una cua i una espina de bacallà amb l'aigua)
julivert
sal
oli d'oliva
Preparació:
Sofregir la ceba tallada a dauets. Quan estigui cuita, afegir-hi un gra d'all picat, els ceps tallats a trossos (en el cas que siguin secs s'han de remullar abans), el bacallà esqueixat i el julivert.
Quan el bacallà i l'all estiguin cuits, posar l'arrós a la cassola i remullar-ho amb el fumet de bacallà ben calent.
A mitja cocció afegir-hi el llom de bacallà, tallat a trossos i amb la pell cap amunt, i quan l'arrós estigui gairebé cuit, incorporar-hi la botifarra negre tallada a rodanxes.
Retirar-ho del foc i deixar-ho reposar tapat durant uns 2 minuts.