dimecres, 27 de març del 2013

Bunyols de vent farcits de crema

Ingredients per la crema pastissera:
1/4 l de llet
1 ou
1 rovell d'ou
100 g de sucre
1 tira de pell de llimona
1 canó de canyella
2 cullerades de Maizena
1 culleradeta de mantega
Ingredients per els bunyols de vent:
1/4 l d'aigua
150 g de farina
50 g de mantega
1 tira de pell de llimona
4 ous
50 g de sucre llustre
oli de girasol
Preparació de la crema:
Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
Batre l'ou i el rovell amb el sucre i la Maizena. Treure la canyella i la pell de llimona de la llet, colar-la i abocar-la damunt de la barreja. Coure-ho sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull. Treure-ho del foc, afegir-hi la mantega i continuar remenant-ho fins que es vegi la crema ben fina. Deixar-ho refredar.
Preparació dels bunyols:
Bullir l'aigua amb la pell de llimona, la mantega i una mica de sal durant 3 minuts. Retirar el cassó del foc, treure la pell de llimona i afegir-hi la farina de cop. Remenar-ho ben fort amb una espàtula i tornar-ho al foc. Treballar la massa continuament entre 2 i 3 minuts més fins deixar-la fina i compacta.
Deixar-la refredar durant 5 minuts i afegir-hi un a un els ous, remenant-ho molt bé entre ou i ou. Aquesta operació ha de durar uns 10 minuts.
Posar oli abundant en un cassó i quan estigui moderadament calent, tirar-hi petites porcions de pasta amb l'ajuda d'una culleradeta. Fregir els bunyols lentament fins que doblin o triplin el volum giravoltant-se ells mateixos. Retirar-los quan estiguin daurats i posar-los sobre una reixeta.
Una vegada freds, farcir-los amb la crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera i empolvorar-los amb el sucre llustre.