dilluns, 8 d’abril del 2013

Sara

Ingredients pel pa de pessic:
6 ous
180 g de sucre
180 g de farina
1 sobre de llevat
Ingredients per la crema de mantega:
200 g de mantega
2 rovells d'ou
180 g de sucre
50 ml d'aigua
Per la decoració:
250 g d'ametlles filetejades
sucre llustre
Preparació del pa de pessic:
Folrar la base d'un motlle de 24 cm amb paper de forn, untar-lo amb mantega i enfarinar-lo.
Batre les clares d'ou a punt de neu amb el sucre, afegir-hi els rovells i continuar batent fins que estiguin integrats. Tamissar la farina amb el llevat i abocar-ho damunt de la crema preparada  i barrejar-ho amb molta suavitat.
Omplir el motlle i coure-ho al forn a 180 graus durant 30 minuts.
Preparació: de la crema:
Posar un cassó al foc amb l'aigua i el sucre, remenar-ho continuament fins obtenir un almívar al punt de bola fluixa (amb aquesta proporció de sucre i aigua l'ebullició ha de ser curta).
Posar els rovells en un bol i batre'ls afegint-hi l'almívar amb un rajolinet fi, i sense parar de remenar, afegir-hi la mantega a punt de pomada. Treballar-ho fins que la crema estigui quasi freda. Deixar reposar la crema unes 6 hores.
Muntar el pastís:
Partir el pa de pessic per la meitat i cobrir la superfície de la part inferior amb crema. Tornar-lo a muntar, cobrir-lo amb la resta de  la crema per sobre i els costats.
Torrar les ametlles amb el gratinador, deixar-les refredar i cobrir tot el pastís.
Empolvorar-ho tot amb sucre llustre.