dijous, 30 de maig del 2013

Pastís de licor d'ou

Ingredients:
Per la tortada:
80 g de mantega
80 g de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
4 rovells d'ou
200 g d'ametlles crues i moltes
1 culleradeta de llevat
100 g de xocolata ratllada
2 cullerades de licor d'ou
4 clares d'ou
Per la cobertura:
500 ml de nata muntada
2 cullerades de "Sahnesteif" (espessant de nata)
1 sobre de sucre de vainilla
100 ml de licor d'ou
virutes de xocolata 
Preparació:
Escalfar el forn a 180 graus.
Muntar les clares d'ou a punt de neu i reservar. 
En un altre bol batre la mantega tova amb el sucre i els 4 rovells d'ou fins que quedi una crema. Afegir-hi l'ametlla ratllada, el llevat, la xocolata i el licor d'ou i per últim incorporar-hi suament les clares d'ou.
Coure-ho al forn de 30 a 40 minuts i deixar-ho refredar.
Per la cobertura:
Muntar la nata amb el "Sahnesteif" i el sucre de vainilla. Repartir 2 terceres parts per sobre i pels costats de la tortada. Amb la nata restant fer rosetons amb una boquilla arrissada al voltant del pastís. Escampar per sobre el licor d'ou i adornar-ho amb les virutes de xocolata.