dijous, 30 de maig del 2013

Vitello tonnato

Ingredients:
Per la carn:
600 g de tall rodó de vedella, sencer i lligat
1 ceba
1 tronc d'àpit
1/2 bitxo sec
10 g de pebre negre en gra
1 branqueta de farigola
sal i aigua
Per la gelatina del suc de cocció:
200 ml de brou de cocció
2 fulles de gelatina de 2 g cadascuna
Per la salsa de tonyina:
1 ou
200 ml d'oli d'oliva
1 llauna mitjana de tonyina
2 filets d'anxova
2 cullerades de tàperes
2 cullerades de suc de llimona
sal, pebre negre
3-4 fulles d'alfàbrega
Per l'amanida:
12 tomàquets cherry
Fulles de canonges
50 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de vinagre de cava
sal i pebre
Preparació:
Per la carn:
Bullir el rodó cobert d'aigua amb tots els ingredients duran 1 hora i 30 minuts. Deixar-ho refredar dintre el brou de cocció.
Per la gelatina:
Hidratar les fulles amb aigua freda i desfer-les en 200 ml de brou colat i calent. Abocar-ho en una safata i deixar-ho refredar a la nevera. Tallar-ho a daus.
Per la salsa de tonyina:
Preparar una maionesa amb l'ou i l'oli. Afegir-hi els altres ingredients i triturar-ho fins que quedi una salsa molt fina.
Preparar l'amanida barrejant els ingredients.

1 comentari:

Unknown ha dit...

És una de les receptes que acostumem a fer a l'estiu, ens agrada a tota la família, i ho pots tenir fet un dia per l'altre