divendres, 28 de juny de 2013

Flam de pebrot amb gelatina d'alfàbrega

Ingredients:
Per al flam:
2 pebrots vermells escalivats
1 albergínia escalivada
2 alls escalivats
4 ous
200 ml de nata líquida
sal
nou moscada
pebre negre
100 d'encenalls de pernil ibèric
Per a la gelatina:
1 manat sencer d'alfàbrega
2 i 1/2 fulls de gelatina
250 ml d'aigua
50 g de pèsols frescos sense baina
sal
Per a l'acompanyament:
mesclum amanit amb oli d'alfàbrega
4 galetes de parmesà
Per al flam:
Escalivar el pebrot i l'albergínia, pelar-los i triturar-los.
Barrejar els ous, la sal, el pebre, la nou moscada i la nata amb les verdures i abocar-ho en motllos individuals deixant un dit de marge al capdamunt.
Coure-ho al bany maria durant 25 minuts a 160 graus. Deixar-ho refredar a la nevera.
Preparació per a la gelatina:
Bullir els pèsols fins que estiguin tendres i reservar-los.
Posar 250 ml d'aigua al foc i quan comenci a bullir, afegir-hi la sal i l'alfàbrega. Apagar el foc, deixar-ho infusionar durant uns 10 minuts i colar-ho.
Estovar els fulls de la gelatina amb una mica d'aigua. Agafar una quarta part de l'aigua de la infusió, posar-la una altra vagada al foc i quant arrenqui a bullir afegir-hi els fulls de la gelatina escorreguts. Apagar el foc i remenar fins que els fulls s'hagin desfet del tot.
Barrejar la gelatina amb la resta d'aigua d'alfàbrega. Deixar-ho refredar una mica i abans de que colli, repartir-ho per sobre dels flamets. Posar-ho a la nevera fins que acabi de collar.
Servir-ho acompanyat amb els fulls de mesclum amanit amb l'oli d'alfàbrega.