dijous, 13 de juny de 2013

Patates braves amb ceba caramelitzada

Ingredients:
1-2 patates petites per persona
2 cebes grosses
1 cullerada de sucre
1/2 gotet de vi negre
sal i pebre negre
Per a la salsa brava:
Oli d'oliva verge
2 grans d'all
1-2 bitxo
1 culleradeta de pebre vermell picant
4 tomàquets
sal i pebre negre
1 rajolí de vinagre de xerès
Preparació de la salsa brava:
Sofregir els alls aixafats en una paella amb oli. Quan estiguin daurats, retirar els alls i afegir-hi el bitxo, remenar un minut i afegir el pebre vermell. Afegir el tomàquet ratllat de seguida perquè no es cremi el pebre. Posar-hi sal, incorporar el vinagre de xerès  i reduir-ho fins obtenir una textura consistent. Reservar-la.
Preparació de la ceba caramelitzada:
Pelar i tallar la ceba en juliana fina.
Caramel·litzar el sucre en una paella, en sec, i quan agafi color de caramel afegir-hi la ceba. Remenar-ho, salpebrar-ho i confitar-ho a foc lent uns 40 minuts. A mitja cocció mullar-ho amb el vi negre i reservar.
Rentar les patates i eixugar-les. Fregir-les a temperatura mitjana en oli abundant fins  que estiguin cuites. Escórrer-les sobre un paper absorbent i salar-les immediatament.
Servir les patates sobre la ceba caramel·litzada, que ha d'estar freda, amb una mica de salsa brava.