dilluns, 11 de novembre de 2013

Fruites amb crema de llimona i bastonets cruixents de xocolata

Ingredients per 6 persones:
1 poma verda "Granny Smith"
1 poma vermella" Starking"
1 taronja
1 mango
100 g de gerds
6 rodanxes de pinya
Per la crema de llimona:
150 g de suc de llimona
4 ous
100 g de sucre
20 g de mantega
20 g de maizena
ratlladura de 2 llimones
Per el cruixent:
80 g de mantega
50 g de sucre
1 polsim de sal
2 polsims de clau
125 g de farina
50 g de xocolata ratllada
Preparació:
Tallar les fruites en formes diverses: quadrats, bastons, triangles ...
Agafar tots els ingredients de la crema de llimona i coure-ho junt al bany Maria o amb la Thermomix fins aconseguir una consistència semblant a la crema catalana.
Pastar tots els ingredients del cruixent amb la mantega pomada. Fer barres primes i tallar-les com si fossin bastonets. Coure-les al forn a 180 graus entre 6 i 8 minuts.
Posar una mica de crema de llimona en un plat soper, repartir les fruites a sobre i decorar-ho amb els bastonets de xocolata.