dimarts, 5 de novembre de 2013

Timbal d'arròs de bolets amb xips de carxofa

Ingredients per 4 persones:
500 g bolets de temporada
200 g d'arròs bomba per persona
1 ceba
1/2 porro
2 a 3 grans d'all
1 gotet de vi blanc
600 ml de brou d'au
sal i pebre negre
oli d'oliva
farina
1 cullerada de pebre vermell
farigola
carxofes i llimona

Preparació:
Netejar els bolets, tallar-los a trossets i saltejar-los a la paella amb una mica d'oli. Treure'ls i en el mateix oli sofregir la ceba, el porro tallats a dauets  i els alls picats, fins que la ceba estigui transparent. Tirar l'arròs i la farigola i deixar-ho enrossir durant 2 minuts sense deixar de remenar. Empolvorar-ho amb pebre vermell i afegir el vi blanc, barrejar-ho tot i deixar que s'evapori l'alcohol durant 1 o 2 minuts.
Abocar el brou bullent, salpebrar i coure-ho durant aproximadament 20 minuts. A mitja cocció afegir-hi els bolets.
Netejar les carxofes, eliminar les fulles més dures, les puntes i els pels interiors i tallar-les fines. Posar-les en un recipient amb aigua i llimona. Assecar-les, enfarinar-les i fregir-les en oli d'oliva abundant. Reservar-les sobre paper absorbent.
Servir l'arròs donant-li forma amb un anell. Decorar-ho amb les carxofes i empolvorar-ho tot amb pebre vermell.