dimarts, 10 de desembre de 2013

Moussaka




























Ingredients per 6 persones:
500 g d'albergínies
500 g de patates
600 g de tomàquets
2 cebes grosses
2 alls
500 g de carn picada de bè
500 g de carn picada de vedella i porc
sal i pebre, caiena.
romaní, farigola i sàlvia.
oli d'oliva
6 ous
200 ml de llet

Preparació:
Tallar les albergínies en rodanxes, salar-les i deixar-les reposar durant 20 minuts.
Pelar les patates i tallar-les en rodanxes fines. Pintar amb oli d'oliva una plata per anar al forn i repartir les patates per sobre, salpebrar-les i condimentar amb el romaní. Coure-les al forn durant 25 minuts a 200 graus.
Escaldar els tomàquets, pelar-los i tallar-los en rodanxes.
Picar la ceba i l'all a dauets i coure-ho amb una mica d'oli fins que quedin transparents. 
Afegir-hi la carn picada i coure-ho tot junt fins que la carn estigui cuita. Salpebrar-ho i afegir la farigola, la sàlvia i la caiena.
Distribuïr la carn per damunt de les patates, i col.locar les albergínies previament fregides juntament amb les rodanxes de tomàquets, amb una mica de sal, pebre i romaní, formant fileres i solapant una filera amb l'altre. 
Batre els ous amb la llet i abocar-ho a sobre de la moussaka. Coure-ho al forn durant 25 minuts a 200 graus.