divendres, 24 de gener de 2014

Tatin de poma

Ingredients:
8 pomes Reineta
100 g de mantega
150 g de sucre
1 paquet de pasta de full
100 ml de nata liquida
Preparació:
Pelar les pomes, tallar-les a quarts i treure'ls-hi els cors.
Desfer la mantega en un motlle metàl·lic (no desmuntable) a foc lent. Afegir-hi el sucre, removent amb una cullera i deixar-ho coure fins que caramel·litzi.
Col·locar els quarts de de la poma ben apretats fins que quedi tot el fons cobert. Continuar la cocció a foc lent durant 20 minuts.
Pre-escalfar el  forn a 210 graus.
Cobrir les pomes amb la pasta de full i ficar les vores amb l'ajuda d'una forquilla  entre la poma i el motlle.
Coure-ho al forn durant 15 minuts. Baixar la temperatura a 170 graus i continuar la cocció
20 minuts més. Treure-la del forn i deixar-la reposar 5 minuts. Abocar-la sobre una plata i servir-la tèbia acompanyada de nata liquida.