dimarts, 22 d’abril de 2014

Estofat de sèpia amb carxofes i pèsols

Ingredients:
1kg de sèpia
1 ceba
4 grans d'all
2 tomàquets
un got de vi blanc
1 fulla de llorer
4 carxofes
1kg de pèsols frescos
uns grans de pebre negre
oli i sal
Preparació:
Netejar la sèpia, tallar-la a daus i sofregir-la en una cassola amb una mica d'oli fins que deixi anar l'aigua, aproximadament 20 minuts.
Tallar la ceba a quadrets, laminar els alls, ratllar els tomàquets, netejar les carxofes i tallar-les a vuitens. Quan la sèpia hagi deixat anar tot l'aigua, afegir-hi la ceba i els alls i sofregir-ho uns cinc minuts, posar el tomàquet juntament amb uns grans de pebre negre i el llorer. Deixar-ho coure cinc més, tirar-hi el vi blanc, deixar-ho reduir, afegir-hi dos gots d'aigua mineral i les carxofes.
Coure-ho uns vint minuts i finalment afegir-hi els pèsols, rectificar de sal i deixar-ho coure tot junt durant cinc minuts més.

Aquesta recepta és de la cuina de TV3.