divendres, 30 de maig del 2014

Amanida de salmó marinat


Ingredients per a 4 persones:

Per marinar el salmó:
300 g salmó fresc
500 g de sal
500 g sucre
50 g anet
4 branques de romaní
sal
pebre blanc
Altres:
oli de pistatxo
vinagre
oli d'oliva
sal
2 carbassons
1 terrina de formatge cremós
mesclum d’enciams
Per a la galeta ( en surten unes 15):
40 g rovells d’ou
160 g de mantega
210 g de farina
pebre
un polsim de sal 

Preparació:
Per començar, traieu les espines del salmó fresc, salpebreu-lo, afegiu-hi l’anet i el romaní, enterreu-lo en un bol amb la sal i el sucre prèviament barrejades i deixeu-lo marinar durant un dia a la nevera, tapat amb paper film. L’endemà, retireu-lo del bol, traieu-li l’excés de sucre i sal, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Per fer les galetes, barregeu en un bol la farina, el pebre, la sal, els rovells d’ou i la mantega, i amasseu-ho amb les mans i l’espàtula fins a obtenir una massa homogènia. Després, deixeu reposar la massa dues hores a la nevera tapada amb paper film. A continuació, estireu la massa amb un rodet, amb un tallador de pastes feu-ne cercles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 10 minuts.
 Tot seguit, talleu els carbassons a daus, amb la pell i salteu-los en una paella amb oli d’oliva, sal i pebre.
 Finalment, prepareu una vinagreta amb oli, vinagre i sal
 I ja per acabar, poseu una galeta de base en un motllo rodó, poseu-hi a sobre el salmó a daus, el formatge cremós i el carbassó, desemmotlleu-ho, afegiu-hi una mica de mesclum d’enciams, amaniu-ho amb la vinagreta i guarniu-ho amb un cirerol i una mica d’oli de pistatxo.

Aquesta recepta és del programa "cuines" de TV3