dilluns, 30 de juny de 2014

Pastis de formatge i nata amb compota d'albarcoc



Ingredients per un motlle 24 cm 
per la pasta brisa:
200 g de farina
100 g de sucre
un pessic de sal
1 rovell d'ou
150 g de mantega
per el farcit:
6 fulles de Gelatina
200 ml de llet
350 ml de nata
100 g de sucre
4 rovells d'ou
300 g de Quark
pell ratllada de 1/2 llimona
per la compota:
400 g d'albercocs
100 ml de suc taronja
40 ml de licor de taronja
2 cullerades de sucre
Preparació
de la pasta brisa:
Posar la farina en forma de volcà a sobre del marbre. Posar en el centre el sucre, el rovell i el pessic de sal i la mantega pomada, tallada a dauets al voltant.
Amassar-ho tot ràpidament i quan tots els ingredients estiguin integrats, formar una bola i deixar-la reposar a la nevera 30 minuts.
Preescalfar el forn a 180 graus.  Folrar la base d'un motlle amb un paper de forn. Extendre la meitat de la pasta brisa al damunt i coure-la durant 15 - 20 minuts.
Fer lo mateix amb l'altra meitat.
Marcar les porcions de la part que feu servir per cobrir el pastis quan encara estigui calent.
Preparació del farcit:
Posar la gelatina en remull.
Coure la llet amb 100 ml de nata i el sucre fins que arrenqui el bull. Treure-ho del foc i separar 4 cullerades per barrejar-les amb els rovells d'ou batuts. Incorporar aquesta massa a la barreja anterior i espessir-ho al bany Maria. Afegir-hi la gelatina escorreguda, dissoldre-la amb la crema i deixar-la refredar una mica.
Batre la nata restant i barrejar-la amb el Quark, la pela de la llimona ratllada i la crema
anterior.
Muntatge:
Deixar una de les meitats de la pasta brisa dintre del motlle. Abocar la crema i col·locar l'altra meitat marcada al damunt i deixar-ho refredar 3 hores a la nevera.
Preparació de la compota:
Rentar els albercocs i tallar-los a quarts. Bullir el suc de taronja amb el licor i el sucre, afegir els talls d'albercoc i deixar-ho coure durant 5 minuts. Deixar refredar a la nevera.

Abans de servir la tarta, empolvorar-la amb sucre glaç i acompanyar-la amb la compota d'albercoc.