dilluns, 30 de juny de 2014

Empanada gallega de tonyina



Ingredients per la massa:
500 g de farina
1 pastilla de llevat de 25 g
1 culleradeta de pebre vermell
sal
150 ml d'oli de estofar la ceba
250 ml d'aigua tèbia
Preparació:
Barrejar tots els ingredients i amassar-los fins obtenir una massa homogènia. Deixar-la reposar fins que augmenti el doble del seu volum.
Ingredients per el farcit:
1 kg de ceba
400 g de tonyina amb oli
1 pebrot vermell escalivat
julivert
sal i pebre
oli  d'oliva
Preparació del farcit:
Tallar les cebes en juliana i coure-les fins que quedin daurades. Escórrer-les i guardar l'oli per la massa. Tallar el pebrot escalivat a quadrets i esmicolar la tonyina.
Preparació de la empanada:
Dividir la massa en dos parts. Estirar la primera sobre una plata de forn amb paper sulfuritzat. Escampar el farcit al damunt, empolvorar amb julivert picat i cobrir-ho amb l'altre meitat de la massa. Tancar les vores de les dues masses i fer un forat al mig. Deixar que sobri una mica de massa per fer unes tires per adornar. Pintar-la amb ou batut i coure-la al forn a 180 graus durant 30 minuts.