dissabte, 25 d’octubre de 2014

Mil fulls de brandada de bacallà amb xips d'albergínia i mel

Ingredients:
300 g de bacallà esqueixat dessalat
50 ml de nata per cuinar
200 ml oli d'oliva suau
2 grans d'all
1 albergínia
100 g de farina
5 g de mel
sal
oli per fregir
Preparació:
Confitar els alls en un cassó amb l'oli d'oliva. Afegir el bacallà ben escorregut i coure-ho a foc suau durant 2 minuts.
Escórrer el bacallà i els alls i triturar-ho amb el pimer afegint la nata fins obtenir la consistència d'una maionesa.
Tallar les albergínies a làmines com més fines millor. Deixar-les reposar durant una estona en un bol amb aigua i sal. Escórrer-les i eixugar-les, passar-les per farina i fregir-les amb força oli ben calent.
Col·locar-les damunt d'un paper absorbent per treure l'excés d'oli.
Intercalar una xip d'albergínia amb una cullerada de brandada de bacallà fins aconseguir 5 capes i afegir-hi un rajolí de mel per sobre del milfulls.