dimarts, 17 de febrer de 2015

Canelò de carxofes amb botifarres

Ingredients:
Per a la pasta:
200 g de farina de força
2 ous
6 g de sal
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
Per al farcit:
25 g de ceba
40 g de mantega
8 carxofes
oli d'oliva verge extra
50 g de botifarra blanca
50 g de botifarra negre
50 g de botifarra d'ou
julivert
50 g de formatge d'ovella curat
150 g de beixamel de carxofes
Per a la beixamel:
500 ml de llet
30 g de mantega
30 g de farina
10 ml de brandy
100 g de cors de carxofes bullides
julivert
sal i pebre blanc
nou moscada
Per a les xips:
4 carxofes
branquetes de julivert
farina
oli d'oliva verge
sal
50 g de parmesà per gratinar

Preparació de la pasta:
Barrejar tots els ingredients i treballar-los fins obtenir una massa elàstica. Embolicar-la amb paper film i reservar-la a la nevera durant 30 minuts. Estirar-la, tallar tires de 20x10 cm i enfarinar-les.
Preparació de la beixamel:
Netejar les carxofes fins deixar només els cors, treure la pelussa, t tallar-les fines. Bullir-les amb aigua i sal i les branquetes de julivert. Reservar-les escorregudes.
Fondre la mantega a foc lent i afegir-hi la farina i quan comença a fer escuma afegir-hi la llet amb el brandy, el pebre, la nou moscada i la sal. Coure-ho sense deixar de remenar fins que s'espesseixi.
Barrejar-hi les carxofes cuites i triturar-ho. Reservar-ho amb un paper film. 
Preparació del farcit:
Netejar les carxofes i tallar-les deixant només el cor. Tallar-les a octaus i reservar-les amb aigua i julivert.
Escalfar una mica d'oli i afegir-hi la ceba pelada i picada. Quant agafi color afegir-hi els cors de la carxofa. Ofegar-les fins que estiguin toves i barrejar-les amb les botifarres pelades i tallades a daus.
Deixar-les ofegar i barrejar-hi una part de la beixamel i el formatge de cabra.
Muntar el caneló:
Pintar la basa d'una plata de forn amb oli. Omplir els canelons a lo llarg amb el farcit i col·locar-los en la plata. Cobrir-los amb la beixamel, empolvorar-los amb el parmesà ratllat i coure-ho al forn calent a 250 graus fins que estiguin cuits i daurats.
Servir els canelons amb els xips de carxofes.