dijous, 28 de maig del 2015

Pastis de mousse de gerds

Ingredients per la base: (apta per celíacs)
2 ous
75 g de sucre
75 g d'avellanes o ametlles crues moltes
30 g de fècula de patata o Maizena
1/2 sobre de llevat
Ingredients pel farcit:
400 g de nata per muntar
400 g de Quark
6 fulles de gelatina
1 pot de melmelada de gerds
Per la cobertura:
250 ml de suc vermell
1 sobre de Tortenguss (cobertura per tartes del "Lidl")
2 cullerades de sucre
Preparació de la base:
Batre les clares a punt de neu i reservar. Batre els rovells amb el sucre fins que blanqueixi, afegir-hi les avellanes moltes, la fècula de patata amb el llevat.
Posar-ho dintre un motlle desmotllable de 24 cm i coure-ho al forn a 180 graus uns 20  minuts.
Per el farcit:
Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Muntar la nata, barrejar-ho amb el Quark i la melmelada de gerds. Escòrrer les fulles de gelatina i desfer-les a foc suau sense que arribin a bullir. Incorporar-ho  de mica en mica sense deixar de remenar a la barreja anterior. Cobrir la base del pastis amb aquesta mousse i allisar-la bé.
Per la cobertura:
Desfer el Tortenguss amb el suc vermell i el sucre i coure-ho fins que arrenqui el bull i quedi transparent. Refredar-ho una mica sense deixar de remenar i abocar-ho a sobre de la mousse. Deixar-ho refredar a la nevera de 2 a 3 hores.