dimecres, 21 d’octubre de 2015

Amanida de mongetes verdes i formatge de cabra

Ingredients:
200 g de mongetes verdes
1 ceba morada
100 g de xampinyons
200 g de formatge de cabre tendre
1 llimona
sal
4 cullerades de llavor de sèsam
pebre
1 cullerada de vinagre balsàmic
cibulet
1 cullerada de mostassa
oli d'oliva i sal
Preparació:
Esmicolar el formatge de cabre amb una forquilla i deixar-ho 1 hora en la nevera perquè agafi consistència. Formar boletes de la mida d'una nou i arrebossar-les amb el sèsam.
Tallar les mongetes a lo llarg, coure-les amb aigua salada durant uns 8 minuts, colar-les i passar-les per aigua freda.
Pelar la ceba i tallar-la a juliana. 
Retirar la base terrosa dels xampinyons, rentar-los i eixugar-los. Tallar-los a làmines, ruixar-los amb suc de llimona i reservar.
Preparar la vinagreta amb el vinagre, la sal, la mostassa, el pebre i l'oli i temperar-ho una mica en una paella remenant-ho.
Posar les mongetes en un bol i afegir-hi la ceba i els xampinyons. Amanir-ho amb la vinagreta temperada, repartir les boletes de formatge i cibulet picat pel damunt.