dilluns, 30 de novembre de 2015

Farcellets de col


Ingredients:
1 col gran
250 g de carn magra picada de vedella i porc
100 g de cansalada
20 g de panses
20 g de pinyons
50 g de pa remullat amb llet
50 g de farina
1 ceba
2 o 3 tomàquets
200 ml  de brou
2 dl d'oli d'oliva verge
20 g de ametlles torrades
1 galeta maria
sal
pebre
canyella en pols
Preparació:
Escaldar durant 3 minuts les fulles de col senceres i treure'ls-hi una mica el tronxo.
Refrescar-les en aigua fresa durant tres minuts i escórrer-les esteses sobre un drap sense que es trenquin.
Preparar una barreja amb la carn picada, la cansalada tallada a trossets, el pa remullat i les panses i els pinyons que prèviament hauran estat durant dos hores en remull en aigua freda. Amanir-ho amb pebre, sal i canyella.
Col·locar pilonets d'aquesta barreja sobre cada fulla i embolicar-les tot formant un farcellet. Enfarinar-los i enrossir-los en oli a foc moderat. Escorre'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer un sofregit amb ceba picada i tomàquet triturat. Quan el tomàquet brilli afegir-hi el brou i els farcellets i coure-ho tot junt durant trenta minuts.
Mentrestant fer una picada amb les ametlles i la galeta i afegir-la a la cassola en els últims 5 minuts.