dilluns, 30 de novembre del 2015

Sopa de bolets i vedella (de la revista "Cuina" No. 180)

Ingredients:
400 g de carn de vedella
ossos del genoll
2 cebes
2-3 pastanagues
1 porro
1 branca d'api
1/2 cabeça d'alls
200 g de bolets variats
50 g de ceps secs
sal
pebre negre
oli d'oliva verge
julivert
Preparació:
Rostir la vedella i els ossos salpebrats al forn a 190 graus fins que estigui ben cuit.
Rentar les verdures, pelar la ceba,tallar tot a trossos i sofregir-ho amb una mica d'oli en una olla.
Treure la carn i els ossos del forn i mullar la safata del forn amb una mica d'aigua i afegir-ho tot a les verdures. Cobrir-ho amb aigua i coure-ho a foc mitjà durant 2 hores.
Retirar la carn de la cassola, colar el brou i passar-ho per un xinès. Refrigerar-lo durant tota una nit i retirar la capa de greix que s'hagi format a la superfície.
Esmicolar la carn de vedella i reservar-la. 
Netejar els bolets, trossejar-los i saltejar-los en una paella durant 2 o 3 minuts fins que s'hagi evaporat l'aigua. 
Afegir la carn i els bolets al brou i coure-ho uns minuts. Rectificar de sal i servir-ho amb una mica de julivert picat a sobre.