dijous, 26 de novembre de 2015

Pesto de tomàquets secs

Ingredients
6 tomàquets secs.
6 tàperas
1 gra d'all
1 fulla d'alfàbrega o orenga
Formatge parmesà ratllat
2 cullerada de pinyons o 1o 2 nous
sal i oli d'oliva
una culleredeta de mel (opcinal)
Preparació:
Posar el tomàquets en remull la nit abans.
Escorre'ls secar-los amb paper absorbent i triturar-los amb les tàperes, l'alfàbrega, el formatge, els pinyons i el gra d'all afegint-hi una mica d'oli fins aconseguir una massa homogènia. En funció de com voleu la consistència de la massa, afegireu més o menys oli.
En el cas de que trobeu la el puré obtingut massa fort, podeu afegir-hi la culleredeta de mel.
Els tomàquets és poden tenir ja preparats abans posant-los en un pot de vidre una vegada ja remullats i eixugats, col·locant els tomaques en capes juntament amb l'all picat i l'orenga, en un pot de vidre. Una vegada ja està ple, es cobreixen els tomàquets amb oli d'oliva, es tapen i es guarden a la nevera. 
Aquests tomàquets també és poden fer servir per fer pasta, pollastre rostit, per pizzes, o per untar el pa.