dimarts, 23 de febrer de 2016

Crema de vainilla amb fruits vermells

Ingredients:
200 g de gerds
200 g de maduixes
500 ml de llet
6 cullerades de xarop de gerds
1 baina de vainilla
60 g de farina (o 1 cullerada de Maizena)
5 rovells d'ou
100 g de sucre
80 g de nata muntada
Preparació de la crema:
Batre el sucre amb els rovells d'ou fins obtenir una crema blanquejada. Afegir-hi la farina i remenar-ho fins que quedi ben integrada.
Escalfar la llet a foc lent amb la baina de vainilla oberta per la meitat i afegir-hi la crema anterior de mica en mica sense deixar de batre amb les varilles fins que comenci a bullir. deixar-ho coure durant 4 minuts més sense deixar de remenar.
Retirar-ho del foc i deixar-ho refredar tapat amb un film.
incorporar la nata amb moviments envolvents i repartir la crema en a les copes.
Preparació del xarop:
Separar la meitat de les maduixes per decorar. Tallar la resta a trossets i barrejar-ho amb 2 cullerades de sucre, una mica d'aigua i 7-8 gerds. Coure-ho uns minuts, triturar-ho i passar-ho per un colador fi.

Muntar la copa posant la crema i a sobre 2 cullerades del xarop i decorar-ho amb els gerds i les maduixes restants.